A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

3 millió menekültet fogadhatna be Szaúd-Arábia! Sehol senki, a légkondicionált sátrak üresek!

Mina nevű településben több mint 100.000 sátor áll. A gigantikus táborban mintegy 3 millió embert képesek elszállásolni, nem is akármilyen körülmények között. A sátrak légkondicionáltak, tűzállóak. A táborban számtalan konyha és fürdő helyiség van.
Ha a tábort a hazájukból elűzött szírek rendelkezésére bocsátanák, a menekültek 75%-át képesek lennének befogadni.

Ha a 4 millió emberből 3 milliónak nem rettenetes körülmények között, megfelelő ivóvíz és élelem ellátás nélkül, télen sokszor fűtetlen sátrakban kellene vegetálnia, akkor minden bizonnyal Európába is sokkal kevesebben akarnának továbbmenni.

A dúsgazdag öböl-menti államok azzal szoktak védekezni, hogy embereket ugyan nem fogadnak be, ám komoly összegekkel támogatják a jordániai, törökországi és libanoni menekült táborok fenntartását. Ez igaz is. Ám az azért erősen árnyalja a képet, hogy a minai luxustábor létesítése 204 milliárd rialba (54 milliárd dollárba) került, míg Törökországnak 50 millió dollárt adtak az ottani szír menekültek ellátására.

Rijad legutóbbi nagylelkű felajánlása az volt, hogy ugyan továbbra sem fogadnak be egyetlen menekültet sem, de készek 200 mecsetet építeni azoknak, akik Németországban kötöttek ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések