A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az arcukba nevetnek: Az egész országot átverte az olimpiaellenes mozgalom

A mozgalom neve alapból az volt, hogy NOlimpia, de kiderült valójában, hogy egy ügyet kerestek csak, amire politikai jövőjüket építhetik.
Nem az olimpia ellehetetlenítése volt a cél, hanem az, hogy a népszavazás elérésével politikai útjukat egyengessék.

Volt egy pillanat, vagy inkább nevezhetném momentumnak, amíg sok honfitársammal együtt elhittem, hogy az aláírásokat valóban azért gyűjtik, mert nem akarnak olimpiát. Végül is az olimpia kockázatos és komoly dolog, és bármennyire is ragaszkodunk hozzá érzelmileg, jó megfontolni az ellenérveket.

A pillanat azonban nagyon gyorsan elmúlt. Elmaradt ugyanis az örömünnep.

Hiába érte el célját az olimpiát megfúró politikai akció, nem törtek ki örömujjongásban, hanem fancsali képpel siratták a népszavazás elmaradását. Kiderült, igazából, hogy jól átverték az aláírókat, mivel ők nem az olimpiát akarták megfúrni, ez pusztán egy politikai marketingakció nyitánya volt.Egy termékbevezetés, egy új párt, egy brand, egy új mosópor jól kitervelt kampányának kezdete. Az olimpia nem számított, egy ledózerolható, feláldozható közkatona volt a sokkal nagyobb cél érdekében. A népszavazás volt az igazi cél, amivel a választásokig építeni lehetett volna a brandet. Emiatt látunk most a fancsali képeket az örömünnep helyett.

Felhasználták, kihasználták azokat, akik talán valóban jó szándékból írták alá az íveket. Azt hazudták nekik, hogy nem akarnak olimpiát, de ez nem is érdekelte őket. Ők csak a szavazókat akarták bármi áron megszerezni, csak a brandjüket akarták felértékeltetni. Nem számított, hogy ezért mi veszlik el, egy olimpia, egy álom, a remény. Mint egy igazi multi mesében, a lényeg a brandérték növelése és a pozitív cashflow. Ez a kegyetlen, kíméletlen politikai valóság az, amit az őszinte lelkesedés eltakar.

Mi lesz most?

Szorongva várhatjuk, hogy mi lesz a következő áldozat, amit feláldoznak a politikai brandért.

888 nyomán

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések