A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hosszú Katinka abbahagyja, súlyos döntés a bukott olimpia miatt

Reagált a visszavont pályázatra az úszónő. A háromszoros olimpiai bajnok sorsdöntő lépésre szánja el magát.
Szerdán a magyar kormány úgy döntött, javasolja a 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonását. A döntés miatt számos sportolónak fel kell adni azt a vágyát, hogy hazai környezetben szerepelhessen az ötkarikás játékokon. Bár Hosszú Katinka szinte minden elért, amit az úszósportban el lehet, legnagyobb álma így nem valósulhat meg.

Biztos vagyok abban, hogy minden magyar olimpikon arról álmodik, hogy Magyarországon legyen az olimpia és a magyar szurkolók előtt versenyezhessen – nyilatkozta az Iron Lady akkor, amikor még élt a pályázat.

Tehát több úszónk is csalódott lehet, ám Hosszú Katinka esetében van még egy hozadéka a meghiúsult rendezvénynek. Háromszoros olimpiai bajnokunk többször kijelentette, nem tudja, hogy versenyez-e még 2024-ben, hisz akkor már 35 éves lesz. A budapesti olimpiai viszont olyan motivációt jelentene számára, hogy biztos, hogy folytatná a pályafutását.

Megkérdeztük Katinka sajtósát, hogy a kormány döntése után mennyiben változott az úszónő véleménye - írja a ripost.

"Egyelőre csak a budapesti világbajnokság lebeg a szemünk előtt, az olimpiák tekintetében a 2020-as, tokiói játékokig tudunk nézni. Tény, hogy egy sportoló számára nincs nagyobb öröm, mint hazai közönség előtt olimpiát nyerni, természetesen Katinka is így van ezzel. Szép lett volna hazai környezetben átélni ezt a csodát"

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések