A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A rákos sejtek elpusztulnak ettől a 7 ételtől. Azonnal el kell kezdened fogyasztani őket!

Angiogenezis hatás
Egy daganat első feladata, hogy a rákos sejtek táplálása és légzése végett ki kell építenie saját vérellátását. Az eddigi nézetek szerint azonban már viszonylag nagy, néhány millió sejtet tartalmazó állapotot kell elérnie, mielőtt ez megtörténhet. A folyamat során új erek jelennek meg, amelyek összekötik a daganatot a vérkeringéssel (az új erek kifejlődését angiogenezisnek nevezik). Ha sikerül megakadályozni a daganatba vezető új erek kialakulását, akkor a rákos sejtek “éhen halnak”. Ezért egy új kutatási irányvonal, az ún. angiogenezis-gátló szerek alkalmazása nagy reményt nyújthat a rák újfajta kezelésére.

Vannak olyan élelmiszerek, melyek rontják ezt az angiogenezis hatást, ezeket gyűjtöttük össze!

7 rákellenes ÉLELMISZER, melyek megakadályozzák a rákos sejtek oxigénellátását, és segítik az egészséges sejtek felépülését:

VÖRÖSBOR

Bár a nagy mennyiségű alkoholos ital fogyasztása növelheti a bizonyos ráktípusok kockázatát, egyre több a bizonyíték arra, hogy az egészséges mennyiségű vörösbor segíti a gyógyulási folyamatokat rák esetében. . Vörösbor tartalmaz egy nagyon erős resveratrol néven ismert molekulát, amely erős antioxidáns, és a szőlő héjában található.  Ez a komponens megöli a baktériumokat, vírusokat, és a gombákat. Csak 225 ml vörösbor mintegy 640 mg resveratrolt tartalmaz. Resveratrolból 200-600 mg a hatásos mennyiség, ilyen kiszerelésben gyógyszer formájában is létezik.

PARADICSOM

A híres rákellenes anyag a likopin  van jelen a paradicsomban. Ez az anyag könnyen feloldódik a zsírokban és felszívódik egyenesen az emésztőrendszeren keresztül.

KURKUMA

Kurkuma egy aktív összetevőt tartalmaz, a kurkumint. Ez leállítja a rák kialakulása azáltal, hogy megzavarja a sejteket jelátviteli szempontbó. A kurkumin segít megelőzni a rák számos formáját, beleértve a mell-, tüdő-, gyomor-, máj-, és a vastagbél rákot, gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságai is jók.

ÁFONYA

Áfonyalé visszafogja a rákos sejtek migrációját, míg a fekete áfonya kivonat csökkenti a daganatot, megállítja a rákos sejtek osztódását, sőt kiváltja azok megsemmisítését.

MÁLNA

A málna rákellenes tulajdonságait  régóta ismerjük, ezen kívül antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van a fitonutriensek révén. Ezek fontos szerepet játszanak az oxidatív stressz csökkentésében, gyulladás csökkentésében és ez segít a rákos sejteket szaporodásának megállításában is.

KÁVÉ ÉS ZÖLD TEA

Ez a  két népszerű ital sok rákellenes anyagot tartalmaz. Antioxidáns tulajdonságai fontosak.

FEKETE CSOKOLÁDÉ

A fekete csokoládé rendkívül egészséges, elősegíti a szív egészségét, javítja a hangulatot, és megszünteti a rosszindulatú sejtek fejlődését a szervezetben.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések