A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alacsonyabb terheléssel, de újra dolgozniuk kell a fiatal nyugdíjasoknak!

Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter a következőképpen nyilatkozott a jelenlegi helyzetről : A fiatalabb nyugdíjasokra, több nőre, és most közmunkán lévőkre is szükség van a munkaerőpiacon!
Varga Mihály szerint most kell meglépni a h hosszú távú lépéseket, ugyanis jelen pillanatban Magyarországon 205 ezer munkanélküli van és 198 ezer közmunkában dolgozó, ők képezhetik az az alapot, amire már érdemes építeni.Ők az alap és ezen felül mindenképpen további intézkedések szükségesek a fiatalabb nyugdíjasok és a nők munkába állítására, illetve a részmunkaidős állások újragondolására. Azt is támogatni kell, hogy a fiatalabb nyugdíjasokat alacsonyabb terheléssel, de visszaengedhessék a munkaerőpiacra! -írja a hvg .hu

A fenntarthatóságot és a versenyképességet nevezte az egyensúly és a növekedés mellett a következő években a legfontosabb gazdasági feladatnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kamara gazdasági évnyitóján Budapesten.

Ehhez elengedhetetlennek nevezte a bérek növekedését, mert, mint fogalmazott az alacsony munkabérek nem ösztönöznek a versenyképesség javítására.

Kifejtette, hogy alapvetően kedvező folyamatokat lehet látni a gazdaságban, valamennyi makrogazdasági mutató pozitív irányt tükröz - írja a hirado.hu.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések