A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Izgalmas thrillerrel indul az április az Átrum Filmszínházban

A Kihallgatás? című film-noir krimi egy pillanatra nem engedi ellazulni a nézőket. 90 perc feszültség a színpadon, sztár szereposztásban!
Egy őszi éjszakán Budapesten, az Akácfa utcában egy fiatal női holttestre bukkannak a rendőrök. A 19 éves lány ismert luxuskurva volt. Lakásában semmiféle nyomot, kis információt nem találtak, a telefonját a tettes elvitte. Egyetlen kiindulópont egy, a hűtőre ragasztott fecni, rajta pedig egy telefonszám. A rendőrök a telefonszám alapján egy huszonhat éves férfit azonosítanak, akit kihallgatásra rendelnek be a 8. kerületi rendőrkapitányságra.

A rendőrség sztárnyomozója (Hevér Gábor) hallgatja ki a gyanúsítottat, a férfi legenda a testületben, rettegnek tőle az elkövetők. Kollégája, (Molnár Gusztáv) a pár évvel fiatalabb, szerencsejáték-függő zsaru. A két rendőr munkáját az elismert szakértő (Thuróczy Szabolcs), a kriminológia professzora segíti.

A gyanúsított fiatalember (Mohai Tamás) pedigréje hibátlan: egy nagyvállalkozó egyetlen örököse. Két nagynevű külföldi egyetemen is tanult, szakterülete a pszichológia. Semmiféle indítéka nincs a gyilkosság elkövetésére....

A színészek és a rendező, Dömötör Tamás minden nap próbálnak, készülnek a bemutatóra, egy kis ízelítő az igazán jó hangulatú próbából: kattintson.
A próba szünetében elkaptuk a rendezőt egy villáminterjúra:

- Mit jelent ennél a darabnál a film-noir? Hogyan hat ez a színpadon?
A film-noir számomra egy detektív sztori, fekete-fehérben, hatalmas cigarettafüstökkel. Külső stílusjegyeket használok az előadásban, a darab - szerkezetét tekintve - inkább egy feszültséggel teli thriller.

- A történet valóságon alapul? Személyes élményeken?
A történet fikció, olyan (magyar) elemekkel, amit a közelmúltból összeloptunk a magyar rendőrség háza tájáról.

- A színészeknek nagyon tetszik a sztori. Hagyod hogy alakítsanak rajta?
Általában hagyom a színészeknek, hogy alakítsák a figuráik beszédjét, sőt, néha a szerkezetet is. Ebben az esetben már a kezdéskor szinte kész volt az alapanyag, így csak kisebb változtatásokat csinálunk együtt a művészekkel.

- Kiderül a végén, hogy ki a gyilkos?
Nem árulom el.
Tudnád egy-egy szóval jellemezni a szereplőket?
Hevér Gábor: Rendőr 1. - régi rendőr, elkopott már
Molnár Gusztáv: Rendőr 2. - buta, de nem reménytelen
Mohai Tamás: Gyanúsított - éles eszű, nem ide való
Thuróczy Szabolcs: Szakértő - professzor, az igazsággal van

- Kipróbálta már valamelyikőtök a hazugságvizsgálót?
Tudtommal nem, de mind az öten benne lennénk egy ilyen kalandban.
Főpróba április 3. / Ősbemutató: április 4. / További előadások: április 5., 23.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések