A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fiatalként Obama azt fontolgatta, hogy homoszexuális lesz!

Legalábbis ezt állítja a New York Times és a Washington Post egyik Pulitzer díjas újságírója legújabb könyvében. Obama eljátszott a gondolattal, milyen lenne melegnek lenni.
Május 9-én jelenik meg David Garrow új életrajzi könyve a „Tündöklő csillag: Így készült Barack Obama” címmel. Garrow korábban azért kapott Pultizer díjat, mert megírta Martin Luther KingJr. életrajzát.

Szoros kapcsolat a meleg tanársegéddel

A szerző a korábbi elnök Occidental College-ban töltött éveivel kapcsolatban fedte fel Obama kapcsolatát egy Lawrence Goldyn nevezetű nyíltan homoszexuális tanársegéddel.

„Goldyn nagy hatással volt Barack Obamára. Majdnem 25 évvel később Obama azzal magyarázta érzékenységét a meleg témák iránt, hogy „volt egy kedvenc professzora az első egyetemi évében, aki az első általa ismert nyíltan homoszexuális ember volt”.

„Elképesztő fazon volt” – fogalmazott Obama, aki az osztálytermeken kívül is szoros kapcsolatot ápolt a tanársegéddel.”

A szerző hozzáteszi, „Goldyn évekkel később úgy emlékezett vissza Obamára, mint aki nem félt kapcsolatban lenni vele, aki az osztálytermen belül és kívül is sokat tanult tőle, sokat beszélgetett vele”.

Vallott a barátnőjének

A könyvből az is kiderült, hogy három évvel később az egyik barátnőjének megjegyezte, hogy egyszer elgondolkozott azon, hogy homokos lesz, de aztán meggondolta magát. Azt mondta, az azonos nemű kapcsolat kevésbé jelent kihívást és igényességet, mintha az ellenkező neművel van az ember.

„Kétség sem férhet ahhoz, hogy Goldyn rendkívül pozitív és felemelő képet nyújtott a 18 éves Obamának a meleg identitásról és önbizalomról, mint bárki,a kit Honoluluban ismert.”

Garrow a The Jamie Weinstein Show-ban beszélt a könyvéről. Itt megkérdezték, hogy Obama kísérletezett-e a homoszexualitással, erre úgy válaszolt: „Úgy vélem mindenki, mindegy, hogy milyen szerepe van az életben, megérdemli egy bizonyos szintjét a magánéleti intimitásnak és titkosságnak.”

Forrás: breitportal.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések