Hirdessen itt

NATO tábornok: “Egy éven belül atomháborút fogunk vívni Oroszországgal!”

A NATO nyugalmazott tábornoka szerint egyre elkerülhetetlenebb az oroszok elleni halálos atomháború. 
Sir Richard Shirreff nyugalmazott NATO tábornok szerint a világnak nem Putyin retorikája alapján kellene mérlegelni Oroszország katonai tevékenységét, hanem a konkrét tények tükrében.

A 2011 és 2014 között katonai vezetőtisztséget betöltő Shirreff szerint Vlagyimir Putyin erőszakos, szoft-hadviselése egy atomháborút fog eredményezni a nyugat és a kelet között. Ráadásul, ha minden így marad, akkor akár egy éven belül sor kerülhet a katasztrófára.

Az egykori tábornok szerint elsősorban Putyin a volt Szovjetunió pufferzónáját növelné, amelyet a Balti államok megtámadásán keresztül kezdeményezne.

Továbbá elmondása szerint az ukrán front kialakítása lényegében pontosan erről árulkodik, nem beszélve a krími annexióról.

Sir Richard Shirreff ugyanis kifejtette, hogy ha külső támadás ér egy NATO tagállamot, akkor – a katonai paktum ötödik cikkelye alapján – kötelessége a többi tagországnak katonailag reagálni az agresszorra. Így nem kizárt, hogy egy esetleges kisebb incidensből hamar globális méretű pusztítás válna.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések