A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a fotóbizonyíték: hazugság, hogy a pápa nem mosolygott Trumpra

Bejárta a sajtót a pápa morcos képe, amely azt hivatott bizonyítani, hogy Ferenc nem hajlandó Donald Trumpra mosolyogni. De miért lógatta az orrát Obama mellett is?
„A pápa arca mindent elárul”; Jaj, ezek az arcok mindent elmondanak!”; „Az amerikai elnök és a katolikus egyház vezetője szerdán találkozott, az erről kiadott csoportkép egyszer még a 2017-es év eseményeiről szóló könyvek borítóján fog majd szerepelni.” 

A Blikk, a Nyugati Fény és a 444.hu címe, illetve értékelése arról a fényképről, amely tegnap óta bejárta az egész világot. Az alábbi felvétel azt sugallja, hogy korábbi csörtéik után után az egyházfő annyira nem veszi emberszáma Donald Trumpot, hogy még csak mosolyogni sem hajlandó mellette.

Természetesen senki nem vitatja, hogy a két fél kapcsolata igen terhelt, és a találkozóról készült alábbi videó sem azt sugallja, hogy a félórás találkozó maga volt a megtestesült mosolydiplomácia; a pápa érzékelhetően komolyan, ugyanakkor szívélyesen fogadta az elnököt.


Az alábbi fényképek viszont arról tanúskodnak, hogy éppenséggel lehetett olyan pillanatokat megörökíteni, amikor Ferenc arcán nyoma sincs semmilyen ellenérzésnek; sőt, igencsak kedélyesen beszélget az amerikai politikussal. 

A fotóriporterek és -szerkesztők persze nyilván alig várták azt a másodpercet, amikor a pápa olyan arcot vág, amellyel remekül lehet illusztrálni a fejben már nyilván régóta megfogalmazott képaláírásokat.
Ferenc pápáról egyébként nem nagy kunszt olyan képet találni, amikor a kamera egy-egy államfő mellett hasonló arckifejezéssel örökítette meg. Itt van mindjárt a Barack Obamával készült korábbi felvétel.

Tanulság? Egy kép többet mond, mint ezer szó. És persze ugyanekkora mértékben képes torzítani a valóságot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések