Hirdessen itt

Csehország bekeményít! Engedélyezik a fegyverviselést! Már el is kezdtek hazaindulni a migránsok!

A cseh országgyűlési képviselők nagy többsége megszavazta az alkotmánymódosítási javaslatot, ami lehetővé teszi az állampolgárok számára a fegyverviselést és terrortámadás esetén a fegyveres önvédelmet.
Szerdán a cseh parlamenti alsóház 168 képviselőjéből 139-en szavazták meg a belügyminiszter által előterjesztett javaslatot, ami a fegyvertartás terén elfogadott uniós direktívákra reagál. Milan Chovanec belügyminiszter az alkotmánymódosítást azzal indokolta:

„Nem akarjuk lefegyverezni a saját népünket egy olyan időszakban, amikor a biztonsági helyzet egyre csak romlik.”

A belügyminiszter szerint nem felel meg a valóságnak az Európai Unió érvelése, miszerint a terrorfenyegetés miatt tovább kellene szigorítani a fegyvertartás szabályait.

„Mutassanak egyetlen olyan terrortámadást, amit legálisan birtokolt fegyverrel követtek el.” – mondta.

Az új szabályozás szerint az ország biztonságának garantálása érdekében a cseh állampolgárok számára engedélyezett a lőfegyver birtoklása és tartása. E szerint a jelenleg mintegy 360000 engedéllyel tartott lőfegyver birtokosai köztereken is maguknál tarthatják a lőfegyvert, és használhatják azt egy esetleges terrortámadás során a terroristák kiiktatására.

Az Európai Bizottság korábban egy olyan direktívát fogadott el, ami a fegyvertartás további szigorítását tartja kívánatosnak az uniós tagállamokban, szintén a terrorfenyegetésre hivatkozva.

2015. november 13-án Párizsban éttermeknél, egy koncertteremben és a nemzeti stadion környékén történt az Európai Unióban eddig legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás. A közel-keleti származású terroristák 130 embert gyilkoltak meg a nyílt utcán, mielőtt a biztonsági erők kezelni tudták a helyzetet. Cseh politikusok szerint az ilyen tragédiák megelőzhetőek, ha az emberek tarthatnak maguknál önvédelmi fegyvert.

Forrás: hidfo.ru

Megjegyzés küldése

6 Megjegyzések

Kyra üzenete…
Nálunk meg lövészversenyt tartanak. Jelzem, általános iskolában. Elvileg el is fogadják a javaslatot a Parlamentben, miszerint oktatni fogják a lövészetet.
Unknown üzenete…
NAGYON nem félünk senkitől se!!ITT MINDEN meglehet kajáltatni! de elegünk van már mindenből.............Akinek takarodni nkell ebből az orszából azok a vezetők aki ki akkarja szolgáltatni ezt az Országot???Eladták -megvették Brüszelt kilóra.ÉS ugy vannak vele akkor vesszen minden DE CSAK NEKIK MINKET ÉS többi országot haaaaagyák békén.Erdélyi Zoltán Szeged
Unknown üzenete…
A fenti cikk "célirányos" (értsd:tovvábbi hisztériakeltés a "migránsárad" miatt) csúsztatására itt az egyik bizonyíték: "Az alkotmánymódosítás a fegyvertartási engedéllyel rendelkező személyek fegyverhasználatára vonatkozik, és nem engedélyezi az általános fegyverviselést, ahogy az az Egyesült Államokban szokás." http://168ora.hu/.../akinek-van-fegyvertartasi-engedelye
Unknown üzenete…
Mint az itt idézett mondatok is bizonyítják nem "újdonságról" van szó. A cseheknél is és a szlovákoknál - eddig is - liberalizálva volt a fegyvertartás. "A cseh fegyverviselés szabályai az európai átlagnál liberálisabbnak mondhatók. A legutóbbi jogszabály 2001-es. (119/2001 törvény). A Cseh Köztársaságban bárki viselhet fegyvert, aki elmúlt 18 éves és büntetlen előéletű. Ehhez indoklásul elég az önvédelemre hivatkozni."
"Hasonlóan liberális a szlovák törvény is. Itt 21 év feletti büntetlen előéletű polgárok folyamodhatnak fegyvertartási engedélyért a 2006. évi szabályozás értelmében."
http://www.jogiforum.hu/hirek/22259
SzentEltvíz üzenete…
Állj a megszerzés és tartás nem jelent viselést.
Az is más. Még az USA-ban sincs mindenhol engedélyezve a viselés.
SzentEltvíz üzenete…
Megyek és átiratkozom szlovákiába. Milyen elfuserált egy országban kell élnünk!