A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem jöhetnek át a román tankok Magyarországon, 62 román tank ragadt Németországban

Magyarország miatt 62 román tank ragadt Németországban – adja hírül a bukaresti sajtó. Az Evenimentul Zilei arról ír, hogy négyszáz román katona vett részt április 19. – június 16. között a németországi Hohenfels támaszponton egy NATO-hadgyakorlaton, de annak végén csak 340 román katona tudott hazatérni. 
A többinek maradnia kellet, hogy őrizze a tankokat, azokat ugyanis nem tudják keresztülhozni Magyarországon. A gyakorlaton egyébként Románián kívül amerikai, albán, litván, szlovén, magyar és más katonák is részt vettek, összesen majd három és fél ezren.

Az csak a bombasztikus címekkel ellátott cikk végén derül ki, hogy az osztrák határ melletti magyar vasúti pályaszakaszon karbantartásokat végeznek, ezért nem engedik a katonai szerelvények áthaladását.

A Bistriteanul című regionális lapnak nyilatkozott Cristian Rares alezredes, a 81. Gépesített Dandár sajtófelelőse, azt magyarázva: a német bázison maradt hatvan katona és hatvankét tank biztonságban van, de egyelőre nem tudják, mikor fognak hazatérni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések