Hirdessen itt

Orbán Viktor minden eddiginél fontosabb üzenetet küldött Brüsszelnek és a magyar népnek!

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt.
Orbán Viktor kihangsúlyozta, magyar Magyarországot akarunk és európai Európát. Nem akarunk részt venni olyan kísérletekben, amelyek átalakítják akár Magyarországot, akár a szélesebb otthonunkat, Európát: azt várjuk el a vezetőinktől, hogy a közösséget érintő döntéseket mindig a magyarok érdekéből vezessék le.”

Az egyes tagállamoknak megvan a joguk egy olyan kísérlethez, hogy az európai kulturális hagyományokat félretéve összevegyítsék a másik kultúrával, vallással, egy másik világnézettel és tömegesen engedjenek be idegen népelemeket – tette hozzá a miniszterelnök, aki úgy folytatta:

“Az az Európa, amit mi ismerünk és szeretünk, amit tisztelünk és ahová vágytunk a kommunizmus idején, és ahova most is boldogan utazunk, ez az Európa meg fog változni, ha a dolgok így folytatódnak.”

“Ha a németek, a franciák, az olaszok effajta kísérletnek akarják kitenni magukat, mi ezt a jogot nem tagadhatjuk el. De azt kérjük, hogy ne kényszerítsék ránk, hogy egy ilyen kísérletben mi is részt vegyünk.”

A miniszterelnök elmondta, hogy az Eurábiával, vagy az iszlám és a keresztény kultúra maradványainak az összevegyítésével próbálkozó országoknak be kell látniuk, hogy nem a miniszterelnök, nem a magyar kormány, hanem a magyar nép nyilvánítja ki minden lehetséges formában, hogy nem akar ilyen kísérletnek a részese lenne.”

Arra a kérdésre, hogy mi a forgatókönyv akkor, ha a kötelezettségszegési eljárás végén a bíróság elmarasztalja hazánkat, azt felelte: “senki sem kötelezhet bennünket arra, hogy feladjuk az álláspontunkat.”

Egy kormányt még csak-csak meg lehet szorongatni, de egy népet nem lehet. Ráadásul nem egyedül vagyunk ezzel az állásponttal, vannak még így Közép-Európában, akik feltesszük a kezünket, és azt mondjuk, hogy „köszönjük, mi ebből nem kérünk!”

“Ki kell tartanunk az álláspontunk mellett, aztán hogy mi lesz a bírói ítélet után, azt majd meglátjuk”  – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Úgy folytatta, egy dolgot biztosan tudunk, hogy a magyar nép világossá tette, hogy nem akarja összekeverni magát másokkal, nem akar beengedni tőlünk különböző kultúrájú, civilizációjú embereket. Nem akarja feladni az eddig elért eredményeket, gazdaságiakat és társadalmiakat. Ki akar tartani amellett, hogy biztonságban akar élni, nem akar illegális bevándorlókat, nem akar kockáztatni.

Miután elég sokan vagyunk, a nemzeti konzultáció minden idők legsikeresebbje lett, ezt megerősítette. Most egy egész nép keresi az útját-módját annak, hogyan tud kitartani álláspontja mellett.

“Nekem mint miniszterelnöknek az a dolgom, hogy olyan diplomáciai vonalat vezessek, hogy a végén a dolgok úgy maradjanak, ahogy azt a magyarok akarják.” – fejtette ki Orbán Viktor.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések