A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Veszélyben a fiatalok! Nagyon gyors lefolyású súlyos betegség fertőz, mely pár óra alatt eszméletvesztéssel jár!

Nagyon veszélyes a meningococcus B baktérium , mert agyhártyagyulladást is okozhat, elsősorban a csecsemőkre jelent nagy veszélyt, de  kiderült, hogy kevés az oltóanyag egész Európában.
Az Inforádió úgy értesült, hogy itthon is hiánycikk az ország egész területén a meningococcus B elleni védőoltás.

Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke is megerősítette a sajnálatos hírt, véleménye szerint a megnövekedett vásárlási igényeket nem tudja a gyártó kielégíteni.

Agyhártyagyulladást is okozhat  a meningococcus B, ami elsősorban  a gyenge immunrendszerű csecsemőket, a közösségben lévő fiatalokat, illetve a rossz körülmények között élőket veszélyezteti.

A  fertőzés tünetei: hirtelen magas láz, eszméletvesztés, valamint idegi tünetek.

Az orvos szerint nagyon gyors lefolyású, roppant súlyos betegség.

„Annyira gyors lefolyású, hogy az első tünetek megjelenésétől kezdve szinte pár óra alatt életveszélyes állapotba kerülhet a beteg, sőt az esetek egynegyedében akármit csinálunk, akkor is halállal végződik a betegség” – tette hozzá.

A csecsemőket és a 16-20 év közötti kamaszokat érinti a megbetegedések 90 százaléka, sajnos csak védőoltással lehet megelőzni, gyógyszertári forgalomban  egész Európában csupán egyfajta oltóanyag, így  nem csoda, hogy  hiánycikk  lett.

Forrás: palyazatfigyelo.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések