A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Volt román államfő: „Több tízezer erdélyi románt gyilkoltak meg a magyarok!”

Traian Băsescu nagyot ment, ahogy mondani szokás. 
Tegnap a román szenátus illetékes bizottságaiban kedvezően véleményezték azt a törvénytervezetet, amely ünnepnappá nyilvánítaná március 15-ét Romániában. Azt persze nem tudni, mi lesz a kezdeményezés vége, amiképpen most az egész román belpolitika is egészen szórakoztató pankrátormeccsre emlékeztet. (Saját kormányfőjét bizalmatlansági indítvánnyal támadó kormánytöbbség, lemondani nem hajlandó miniszterelnök, hahó!)

De közben még március 15-e is izgatja a vérmesebbeket. A transindex.ro szúrta ki, hogy Traian Băsescu egészen nekivadultan magyarozik a Facebookon. A volt román köztársasági elnök szerint „a trikolór helyett a PSD és az ALDE a Székelyföld zászlóját vonja fel. Dragnea és Tăriceanu az ország történelmét is eladja az RMDSZ szavazataiért a bizalmatlansági indítványon”.

“Iancu mócainak, más románoknak és szászoknak kellett felkelniük ahhoz, hogy Erdély ne legyen Nagy-Magyarország része. Több tízezer erdélyi románt gyilkoltak meg a magyar grófok hadseregei, teljes falvakat töröltek el a föld színéről, több százezer románt száműztek” – tette hozzá a történész politikus.

Itt most következhetne az európai értelemben vett bezzegelés, hogy ilyet nem lehet mondani, de a csicskázós-tolvajozós-buzizós magyar közéletre gondolva elmegy a kedvem a kioktatástól.

Aki pedig nyünnyögő értelmiségiként történelmi adatokkal cáfolná Băsescu 1848-ra vonatkozó állításait egy jobb szalonban, olvasson Hermann Róbert, attól derül fényre a haza!

Forrás: valasz.hu

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Tarjáni Imre üzenete…
Mi az hogy száműztek? Románt? Erdélyből? Akkor már megint a nyúl viszi a puskát?