A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A német bevándorlási hivatal egyik munkatársa is érintett lehet a vietnami üzletember elrablásában

A szövetségi menekültügyi és bevándorlási hivatal (BAMF) egyik munkatársa is érintett lehet a vietnami üzletember, korábbi parlamenti képviselő július végi elrablásában – közölte a hivatal szerdán. A szövetségi menekültügyi és bevándorlási hivatal (BAMF) egyik munkatársa is érintett lehet a vietnami üzletember, korábbi parlamenti képviselő július végi elrablásában – közölte a hivatal szerdán. 
A Süddeutsche Zeitung számolt be először arról, hogy a hatóság egyik belső embere segíthette Trinh Xuan Thanh elrablását. A feltételezések szerint a hivatalnál 1991 óta dolgozó, szintén Vietnamból származó férfi – akit a Vietnami Kommunista Párt két éve “külföldi propaganda” végzéséért dicséretben részesített – a közösségi média felületein uszított az elrabolt üzletember ellen. A bevándorlási hivatal  nem tudott  semmit munkatársa internetes tevékenységéről, mivel nem engedélyezett a dolgozók megfigyelése a közösségi médiában – közölte a BAMF, hozzátéve, hogy amint tudomásukra jutott a dolog, megtették a szükséges intézkedéseket, és felmentették a férfit a munkavégzés alól.

Trinh Xuan Thanh, vietnami üzletembert, a Vietnami Kommunista Párt korábbi parlamenti képviselőjét július 23-án rabolták el Berlin belvárosában feltehetően a vietnami titkosszolgálathoz tartozó, felfegyverkezett emberek.    A férfit Vietnamban azzal vádolják, hogy a Petrovietnam állami olaj- és gázvállalat egyik leányvállalatának vezetőjeként 125 millió eurós veszteséget okozott a cégnek. Az üzletembertől ezért egy éve elvették parlamenti képviselői helyét, majd kizárták a pártból is. Trinh Xuan Thanh ezután Németországban menedékjogi kérelmet adott be, aminek az elbírálása még folyamatban volt az elrablásakor.

A szövetségi kormány – miután értesült az ügyről – felszólította a vietnami titkosszolgálat képviselőjét, hogy 48 órán belül hagyja el Németországot, valamint berendelte a vietnámi nagykövetet és további következményeket helyezett kilátásba. Vietnam tagadja, hogy hazahurcolta az üzletembert, helyette azt állítják, hogy a férfi maga jelentkezett a hanoi hatóságoknál. A szövetségi menekültügyi és bevándorlási hivatal (BAMF) egyik munkatársa is érintett lehet a vietnami üzletember, korábbi parlamenti képviselő július végi elrablásában – közölte a hivatal szerdán. A Süddeutsche Zeitung számolt be először arról, hogy a hatóság egyik belső embere segíthette Trinh Xuan Thanh elrablását.

Trinh Xuan Thanh, vietnami üzletembert, a Vietnami Kommunista Párt korábbi parlamenti képviselőjét július 23-án rabolták el Berlin belvárosában feltehetően a vietnami titkosszolgálathoz tartozó, felfegyverkezett emberek.

A feltételezések szerint a hivatalnál 1991 óta dolgozó, szintén Vietnamból származó férfi – akit a Vietnami Kommunista Párt két éve “külföldi propaganda” végzéséért dicséretben részesített – a közösségi média felületein uszított az elrabolt üzletember ellen. A bevándorlási hivatal  nem tudott  semmit munkatársa internetes tevékenységéről, mivel nem engedélyezett a dolgozók megfigyelése a közösségi médiában – közölte a BAMF, hozzátéve, hogy amint tudomásukra jutott a dolog, megtették a szükséges intézkedéseket, és felmentették a férfit a munkavégzés alól. Trinh Xuan Thanh, vietnami üzletembert, a Vietnami Kommunista Párt korábbi parlamenti képviselőjét július 23-án rabolták el Berlin belvárosában feltehetően a vietnami titkosszolgálathoz tartozó, felfegyverkezett emberek.

Menedékjogi kérelmet adott be

A férfit Vietnamban azzal vádolják, hogy a Petrovietnam állami olaj- és gázvállalat egyik leányvállalatának vezetőjeként 125 millió eurós veszteséget okozott a cégnek. Az üzletembertől ezért egy éve elvették parlamenti képviselői helyét, majd kizárták a pártból is. Trinh Xuan Thanh ezután Németországban menedékjogi kérelmet adott be, aminek az elbírálása még folyamatban volt az elrablásakor. A szövetségi kormány – miután értesült az ügyről – felszólította a vietnami titkosszolgálat képviselőjét, hogy 48 órán belül hagyja el Németországot, valamint berendelte a vietnámi nagykövetet és további következményeket helyezett kilátásba.

Vietnam tagad, a bevándorlási hivatal nem tud semmit

Vietnam tagadja, hogy hazahurcolta az üzletembert, helyette azt állítják, hogy a férfi maga jelentkezett a hanoi hatóságoknál. A szövetségi menekültügyi és bevándorlási hivatal (BAMF) egyik munkatársa is érintett lehet a vietnami üzletember, korábbi parlamenti képviselő július végi elrablásában – közölte a hivatal szerdán. A Süddeutsche Zeitung számolt be először arról, hogy a hatóság egyik belső embere segíthette Trinh Xuan Thanh elrablását. A feltételezések szerint a hivatalnál 1991 óta dolgozó, szintén Vietnamból származó férfi – akit a Vietnami Kommunista Párt két éve “külföldi propaganda” végzéséért dicséretben részesített – a közösségi média felületein uszított az elrabolt üzletember ellen. A bevándorlási hivatal  nem tudott  semmit munkatársa internetes tevékenységéről, mivel nem engedélyezett a dolgozók megfigyelése a közösségi médiában – közölte a BAMF, hozzátéve, hogy amint tudomásukra jutott a dolog, megtették a szükséges intézkedéseket, és felmentették a férfit a munkavégzés alól. Trinh Xuan Thanh, vietnami üzletembert, a Vietnami Kommunista Párt korábbi parlamenti képviselőjét július 23-án rabolták el Berlin belvárosában feltehetően a vietnami titkosszolgálathoz tartozó, felfegyverkezett emberek. A férfit Vietnamban azzal vádolják, hogy a Petrovietnam állami olaj- és gázvállalat egyik leányvállalatának vezetőjeként 125 millió eurós veszteséget okozott a cégnek.

Az üzletembertől ezért egy éve elvették parlamenti képviselői helyét, majd kizárták a pártból is. Trinh Xuan Thanh ezután Németországban menedékjogi kérelmet adott be, aminek az elbírálása még folyamatban volt az elrablásakor. A szövetségi kormány – miután értesült az ügyről – felszólította a vietnami titkosszolgálat képviselőjét, hogy 48 órán belül hagyja el Németországot, valamint berendelte a vietnámi nagykövetet és további következményeket helyezett kilátásba. Vietnam tagadja, hogy hazahurcolta az üzletembert, helyette azt állítják, hogy a férfi maga jelentkezett a hanoi hatóságoknál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések