A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a merényletért

Csütörtökön délután egy furgon belehajtott a tömegbe Barcelona legzsúfoltabb sétálóutcáján, a La Ramblán. A terrortámadást egy észak-afrikai férfi követhette el, tizenhárom embert megölt, több mint nyolcvanat megsebesített.
A katalán kormány közölte, hogy két embert elfogtak, egy másikat lelőttek, aki át akart hajtani egy rendőrkordonon. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk.

Az ISIS terrorszervezet az Amaq hírügynökség révén tette közzé közleményét, amely szerint vállalják a felelősséget a csütörtök délutáni barcelonai terrortámadásért, amelynek esti datok szerint legalább 12 halálos áldozata, illetve 80 sérültje van.

Újabb hírek jöttek a barcelonai áldozatokról, ezúttal Carles Puigdemont katalán kormányfő mondott számokat a nemrég elkezdett sajtótájékoztatóján: a tucatnyi halálos áldozat mellett nyolcvanan sérültek meg, és közülük tizenötnek nagyon súlyos azt állapota.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések