A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fordulat! Egy 17 éves fiú lehet a barcelonai terror elkövetője!

A Sky News értesülései szerint a rendőrség egy Moussa Oukabir nevű férfi vezethette azt a furgont, ami csütörtökön este a barcelonai sétálóutcán a tömegbe hajtott 13 ember halálát okozva.
A BBC hozta nyilvánosságra az RTVE fotóját a 17 éves gyanúsítottról.

Csütörtök késő délután egy fehér furgon hajtott végig a barcelonai sétálóutcán, a La Ramblán. A kisteherautó embereket gázolt el eközben. Jelenleg 13 halottról és 88 sérültről tudni.  A merényletet magára vállalta az Iszlám Állam.

A gázoló otthagyta a furgont, sokáig keresték a rendőrök, lezárták a környéket. Végül este 8 óra után nem sokkal találhattak rá. Az első hírek szerint egy Driss Oukabir nevű férfi lehet az elkövető. Az még nem világos, köthető-e bármely terrorszervezethez. A 28 éves férfi francia állampolgár, de marokkói származású és bejelentett lakcíme is volt Spanyolországban. Oukabirt letartóztatták, azt mondja, nem ő az elkövető, ellopták az iratait a támadás előtt.

Az este során még egy terrortámadás történt Spanyolországban. A katalán rendőrség agyonlőtt öt feltételezett terroristát egy éjszakai akcióban. Hét embert megsebesítettek, kettőt közülük súlyosan.

Forrás: 24.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések