Hirdessen itt

Kelet-európai rasszizmus: a lakosság többsége elutasítja a fajkeveredést

Az Eurobarometer adatai szerint az EU tagállamai közül a kelet-európai országok ellenzik leginkább a fajkeveredést. A kutatás azt követően készült, hogy a német kormány több mint egymillió migránst engedett be az országba, a pénzügyminiszter szerint a fajkeveredés előmozdítása céljából.
Az Európai Unió tagállamai közt leginkább Szlovákia és a Cseh Köztársaság, azt követően pedig Magyarország, Románia és a balti országok lakossága ellenzi a fajkeveredést – derült ki a Hospodárské Noviny szlovák napilap keddi beszámolójából. A szlovák lap az Eurobarometer 2015 októberében készült kutatására hivatkozik, amely hivatalos adatokat szolgáltatott arra, hogy az Európai Unió keleti tagállamaiban a lakosság többsége elutasítja a más rasszbéli hovatartozású személyekkel közös családalapítást.

Az Eurobarometer kutatása során azt vizsgálták, hogy az uniós tagállamok lakossága milyen mértékben ellenzi annak lehetőségét, hogy gyermekeik más rasszú vagy más vallású személyekkel keveredjenek. A felmérés részeként többek közt azt kérdezték: Ön elfogadhatónak tartaná-e, ha valamelyik gyermeke egy fekete személlyel lépne párkapcsolatba? A kutatás során ugyanezt kérdezték ázsiaiak, muszlimok és zsidók vonatkozásában.

A fekete és ázsiai személyekkel keveredésre vonatkozó kérdések eredményeként kiderült, hogy a kelet-európai országok lakosságának elsöprő többsége nemkívánatosnak tartja a fajkeveredést. Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban a lakosság 71-80%-a elfogadhatatlannak tartaná, ha gyermeke egy “fekete személlyel” élne párkapcsolatban. Ugyanez az arány a balti országokra, Romániára és Magyarországra vonatkozóan 51-60 százalék.

A kutatás azt követően készült (2015 október), hogy Angela Merkel német kancellár meghirdette a “befogadás politikáját”, melynek eredményeként egy év alatt több mint egymillió közel-keleti és afrikai migránst engedtek Németországba.

Hónapokkal később a német pénzügyminiszter a Die Zeit lapnak adott interjú során egyértelműen kijelentette; nem gazdasági megfontolásból engedték be a migránsokat, hanem abból a célból, hogy közösüljenek az európaiakkal.

Pénzügyminiszter: azért engedjük be a migránsokat, hogy közösüljenek az európaiakkal
Wolfgang Schäuble kifejtette; szerinte amiatt elfogadhatatlan az Európai Unió határainak lezárása, mert ennek következtében a német férfiak “elkerülhetetlenül saját lányaikkal és nővéreikkel fognak paráználkodni”. A pénzügyminiszter az interjú során egyértelműen beszélt arról, hogy a közel-keleti és afrikai migránsokat “vérfrissítés” céljából engedték be, vagyis azzal a szándékkal, hogy a német társadalom ezáltal “sokszínűbbé” váljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések