Hirdessen itt

Nem hunyhatunk szemet. Megszólalt az ATV a botrányos Demcsák-Szanyi interjú ügyében

Kedden vagy szerdán lesz az a beszélgetés, amelyen eldőlhet Demcsák Zsuzsa sorsa, miután láthatóan furcsa állapotban vezetett egy élő adást. Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója szerint vizsgálják az elhíresült esetet, és gyors döntés várható. Belső forrásaink szinte lehetetlennek tartják, hogy vissza tudjon térni a nemrég igazolt tévés, mert állítólag tagadja, hogy probléma lenne a munkájával, ráadásul teljesen elmérgesedett a viszonya a szerkesztőséggel.
“Az ügy óriási port kavart, semmiképpen nem hunyhatunk szemet. Zsuzsával kedd délután, legkésőbb szerdán fogok leülni, a vizsgálat tart, és addig továbbra sem kerülhet adásba” – mondta a hvg.hu-nak kedd reggel Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója, miután hétfőn este tért haza külföldről.

Így hamarosan hivatalos döntés várható, ugyanakkor a hvg.hu információi szerint valószínűsíthető, hogy nem maradhat az ATV műsorvezetője a múlt héten élő adásban furcsán viselkedő Demcsák Zsuzsa. Ahogy egy névtelenséget kérő kolléga fogalmazott, “vészesen elfogyott a levegő körülötte”.

Minden támogatást megkapott

A TV2-től áprilisban távozó, majd júniusban az ATV-hez igazolt műsorvezető, ahogy arról beszámoltunk, a csatorna péntek reggeli Start című műsorában készített legalábbis különös interjút Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselővel. A beszélgetésben Demcsák összeszedetlenül, időnként összeakadó nyelvvel, furcsa stílusban és hanghorodzással beszélt a politikussal, majd utána műsor többi meghívott vendégével is. A történtek után az ATV belső vizsgálatot indított, amelynek lezárultáig a műsorvezetőt nem engedik képernyőre. Annak ellenére sem, hogy Rónai Egonnal váltásban neki kellett volna vezetnie a csatorna vezető esti műsorát, az Egyenes beszédet.

Azonban nem az elhíresült eset volt az egyetlen probléma forrásaink szerint, már csak ezért is nehezen elképzelhető, hogy visszatérhessen a csatorna műsorvezetőjeként. Ugyanis forrásaink szerint a műsorvezető körül érkezése óta több feszült helyzet is kialakult. A vele dolgozók haragját állítólag felkészültsége, illetve stílusa váltotta ki. “Annyira elmérgesedett a viszony közte és szerkesztőség között, hogy nehéz elképzelni, miként dolgozhatna újra velük” – fogalmazott egyikük.

Mindez azért csalódás a munkatársak számára egy forrásunk szerint, mert mindent megadtak a tévés debütálásához: nemcsak óriási lehetőséget kapott, hiszen több adást bíztak rá, mint elődjére, Mészáros Antóniára, de minden létező szakmai felkészítéssel is próbálták segíteni a munkáját.

Értetlenkedik, hogy mi a gond

Forrásaink szerint Demcsák a Szanyi interjú óta kitartóan fáradtsággal magyarázza a történteket. Múlt héten azonnal azt nyilatkozta az esetről, hogy a botrányos interjú előtt mindössze két órát aludt, és ez okozta az összeszedetlenségét. Úgy tudjuk, hozzáállása azóta sem változott, értetlenkedik, hogy miért vették le a képernyőről, miért nem vezethet adást.

Az ATV hétfői értekezletén a csatorna még külföldön tartózkodó vezérigazgatója, Németh Szilárd döntését gyakorlatilag megelőlegezve is az hangzott el, hogy a kínos ügy egyetlen, ATV számára is feloldható megoldása az lenne, ha felbontanák a műsorvezető szerződését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések