A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási áttörés: nanoszerkezetek fúrtak meg, és pusztítottak el rákos sejteket alig 60 másodperc alatt!

Sokan orvosi csodáról beszélnek, és a jövő életmentő rákkezeléséről. Akár néhány óra alatt egy végstádiumban lévő betegeket is teljesen meggyógyíthatnak a kezeléssel.
Az orvostudomány a rák feletti győzelem határán áll - jelentették be azok a kutatók, akik egy érdekes és megdöbbentő kísérlet keretében olyan nanoszerkezeteket fejlesztettek ki, melyek a rák ellen vethetők be.

Ezek a nanorobotok 60 másodperc alatt megfúrják a rákos sejteket, majd szétroncsolják azokat belülről.

A terápia célzott, azaz nem lenne mellékhatása, ellenben a kemoterápiával, ráadásul a nanorobotok nem támadnák meg az egészséges sejteket, csak a daganatos sejteket.

Óriási áttörés lehet ez, melynek most a küszöbén állunk.

Ezzel sok szakember, mérnök, és onkológus szerint ugyanis ténylegesen legyőzhető a rák.

A nanoszerkezetek ugyanis mechanikailag pusztítják el a sejteket. Nincs olyan kockázat, hogy bizonyos egyéneknél másként hat a kezelés, mivel ez a szervezetbe juttatott nanohadsereg minden esetben módszeresen számolja fel majd a daganatokat.

A nanoszerkezeteket a Rice Egyetem munkatársai és kutatói fejlesztették ki.

Ezek olyan apró, forgásban lévő molekulák, melyek fotonokkal működnek. A forgásuk olyan gyors és kifinomult, hogy ezáltal képesek a daganatos sejtek hézagain keresztül bejutni magába a sejtbe, ahol elvégzik a programozott pusztítást.
Óriási jelentősége van ennek.

Ezek a nanoszerkezetek a nem is túl távoli jövőben - néhány éven belül - képesek lesznek akár orvosságot és különféle hatóanyagokat "magukkal szállítani".

A nanoszerkezeteknek a belső szerkezete olyan mint egy rotor. Egyedileg lettek megtervezve, és az első kísérletek során azonnal rá is eresztették őket a daganatos sejtekre, ahol 60 másodperc alatt képesek voltak azokat elpusztítani.

Ez azt jelenti, hogy elméletben - a gyakorlatban emberen ezt még nem tesztelték csak Petri csészében - akár néhány óra alatt egy végstádiumban lévő betegeket is teljesen meggyógyíthatnak a kezeléssel.

Még hosszú idő fog eltelni ahhoz, hogy embereken is engedélyezzék ezen kísérleteket, de a tudósok megpróbáénak versenyt futni az idővel.

Ha sikerül nekik, akkor néhány éven belül elérhető lesz kísérleti kezelésként, főleg végstádiumban lévő betegek számára, később pedig feltételezhetően a nemzetközi nyomás hatására hamar az egész egészségügyben is.

Elérkezhet tehát egy ténylegesen rákmentes világ hajnala.

Sokak számára ezek a nanoszerkezetek most ténylegesen egy reménysugarat villantottak fel. A hatékonysága a kezelésnek minden eddigi kezelésnél jóval erősebb és jobb.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések