A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Polgárháborús helyzet egy Uniós ország fővárosában

Közel 3000 ember vo­nult a görög fő­vá­ros ut­cá­ira, azon­ban a de­monst­rá­ció pil­la­na­tok alatt el­dur­vult, és a tömeg össze­csa­pott a rend­őr­ség­gel.
A szélsőbaloldali tüntetők a négy éve meggyilkolt antifasiszta rapperről, Pavlos Fyssasról emlékeztek meg. Fyssast a szélsőjobboldali párt, az Aranyhajnal egyik szimpatizánsa késelte halálra, és sokan úgy gondolják, a férfit a párt vezetői utasították a gyilkosságra. 2013 óta minden évben tüntetést tartanak a rapper emlékére. Idén azonban az augusztusban Charlottesville-ben meggyilkolt antifasiszta aktivistáról, Heather Heyerről is megemlékeztek – a nőt demonstráció közben gázolták halálra.

A tüntetők az amerikai nagykövetség előtt is felvonultak, majd az Aranyhajnal pártházába akartak betörni, miközben a nácikkal való leszámolást sürgető szlogeneket kántáltak. Az épület előtt azonban rohamrendőrök sorakoztak, és a kapucnis tüntetők rájuk támadtak, Molotov-koktélokkal és téglákkal dobálták meg őket. A rendőrség végül könnygázzal oszlatta a tömeget. A legkitartóbbak ezek után még a rendőrkapitányság épületét is megdobálták, az előterében gyújtogattak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések