A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Borzalmas dolgokat művel a szervezeteddel, és sokan minden nap fogyasztják: EZ AZ, amit nem mondanak el róla!

Függőséget okoz, feloldja a csontokat, és a diabétesz előszobája…
Manapság egyre több gyakorlati és tudományos bizonyítéka van arra, hogy a sokak által nagyon is kedvelt élelmiszer egyáltalán nem egészséges. Sőt, éppen ellenkezőleg.

Az egészségünket olyan nagy mértékben károsíthatja, mint akár a cigaretta vagy más drogok.

Sőt, komolyan elindultak olyan törekvések, melyek el akarják érni, hogy egyfajta könnyűdrognak minősítsék. Kutatások és kísérletek bizonyítják ugyanis, hogy a kóra a heroinfüggéshez hasonló függést idéz elő mindössze néhány fogyasztás után.

A nyelőcsőrák előfordulása nagyon ritka volt két generációval ezelőtt – most viszont nagyon gyakori. Sokak szerint ez is egyértelműen a kólának, és annak terjedésének tudható be, illetve annak, hogy ma már hihetetlenül népszerű. A kóla puhítja a csontokat, vagyis egész pontosan valójában gyengévé és törékennyé teszi őket. Et több mechanizmus lévén éri el:

Egyrészt a szén-dioxid csökkenti a csontok kalciumtartalmát. A foszforsav pedig csökkenti a csontok kalciumtartalmát. A szénsav pedig nagyon irritálja a gyomrot, emiatt savlekötőként kalciumot bocsát ki, amit a szervezet a vérből von ki.

Mindemellett a vércukorszintet drasztikus mértékben képes megemelni, aminek során elő is tudja idézni a cukorkóma nevű jelenséget a szervezetedben.

A foszforsav megköti a kalciumot, magnéziumot és cinket a vastagbélben, ezzel felgyorsítja az emésztést. Ezt fokozza a magas cukorszint és a mesterséges édesítőszerek szintén fokozzák a kalcium vizelettel történő ürítését. A koffein vízhajtó jellege is közrejátszik, így lényegében az összes valamire való értékes ásványi anyagot kihajtja belőled…

Fontos tényező még az is, hogy egy ausztrál kutatás szerint hosszabb távon képes cukorbetegséget is okozni.

Igen, jól olvastad, cukorbetegséget, méghozzá kettes típusút.

És ez még nem minden, ugyanis a szakemberek szerint már napi 2 doboz kóla megduplázza a vesebetegségek kialakulásának kockázatát. A vesék sokkal kevesebb vért képesek ugyanis ezáltal kiszűrni.

Ezek fényében és tudatában érdemes fogyasztani ezt a “csodaszert”, amit egyébként a tisztításokra kiválóan lehet alkalmazni, mivel szétmarja a rozsdát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések