Hirdessen itt

Borzalmas szenvedés vár az emberiségre: 15 ezer tudós tett közzé egy vészjósló levelet!

A The Independent online kiadása is tudósított a világvégét idéző próféciáról…
Létezik egy olyan levél, amit korábban 15 ezer nagy tudású kutató és ember írt alá. Ez nem más, mint az “emberiségnek szóló levél”. Az Aggódó Tudósok Szövetsége készítette el a levél első változatát, melyet 1700-an írtak alá akkor.
Később egyre több tudós bővítette és írta alá a levelet, mely egyre inkább aktuális, és amellett, hogy félelmetes a próféciák pontossága, borzalmas jövőt jósol az emberiség számára.

A levelet 25 évvel ezelőtt írták, de az elemzők és a szakértők szerint a helyzet sokkalta súlyosabb, mint ahogyan akkor látták. A figyelmeztető levél tényleg pokolba illő dolgokat jósol fajunk, és az élővilág számára.

A biológiai sokszínűséget katasztrofális veszteség, az emberiséget elmondhatatlan szenvedés sújtja a tudósok szerint. Mindemellett a populációnk rák módjára burjánzik el az élővilágon és az egész Földön. Szép lassan feléljük az egyre korlátozottabb készleteinket, és hamarosan túl később lesz már visszafordulnunk.
A levél kiemeli a környezeti csapások sorát, a klímaváltozást, az erdőirtást, a fajok tömeges kihalását, az óceánok “halott zónáit”, az ivóvízhez jutás nehézségeit.
Ezeket mind előre látták, közel két és fél évtizeddel ezelőtt…
A BioSciences című online lapban megjelent levelet író tudósok vezetője, William Ripple amerikai ökológus, az Oregoni Állami Egyetem kutatója szerint az emberiség most kapott egy második figyelmeztetést.
“Az emberiség nem teszi meg a sürgős lépéseket: nem fékezi meg a populáció növekedését, nem csökkenti az üvegházhatású gázokat, nem ösztönzi a megújuló energiaforrások használatát, nem védelmezi az élőhelyeket, nem állítja meg az állatvilág pusztulását, nem korlátozza az invazív fajokat, hogy megóvja a Föld veszélybe sodort bioszféráját”
Rengeteg Nobel-díjas tudós is aláírta a levelet, mely leírja, hogy az emberi fajra hosszú és nyomorúságos időszak vár, ha nem cselekszik.

Ugyanakkor sokak szerint lehet még remény, ugyanis az ózonlyuk problémája is bele van fogalmazva a levélbe, ez pedig a többi dologgal ellentétben javult 25 év leforgása alatt, ami jó példája lehet annak, hogy mi történik, ha az emberiség tudatosan gondolkodik és képes valami kapcsán időben cselekedni…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések