A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezekből a méreganyagokból áll a kóla: vess rá egy pillantást!

A lista hosszú, és tele van E betűvel kezdődő vegyszerekkel. Kevesen tudják, hogy a kóla bár hasznos lehet sok minden másra, meginni nem érdemes, vagy csak nagyon kis mértékben, ésszel kellene fogyasztani.
Ugyanis olyan durva anyagok vannak benne, mint egy vegyianyag koktélba. Ez az ital tartalmaz: szénsavat, E150d, E952, E951, E338, E330, aromákat és E211-et.

Szénsavas víz: A gyomor szekrécióját megzavarja, a gyomor savasságát fokozza és felpuffadást okoz.

E150d: élelmiszer-színezék . A Coca-Cola esetében ez ammónium-szulfát.

E952 – nátrium-ciklamát a cukor helyettesítésére. Szintetikus vegyszer, 200-szor édesebb mint a cukor, azonban patkányokban rákot okoz. 1969-ben az FDA által betiltott, mivel ez, valamint a szacharin és aszpartám patkányokban rákot okoztak.

E950 – aceszulfám-kálium. 200-szor édesebb, mint a cukor, és metil-étert tartalmaz. A szív-és érrendszer működését kompromittálja.

E951 – Aszpartám. Cukorhelyettesitő. Kémiailag instabil, magas hőmérsékleten metanollá és fenilalaninná bomlik. A metanol nagyon veszélyes, 5-10ml belőle a látóideg teljes pusztulását okozhatja, és visszafordíthatatlan vakságot okoz. A meleg italokban az aszpartám formaldehiddé alakul, ami nagyon erős rákkeltő. Az aszpartám mérgezés tünetei a következők: eszméletvesztés, fejfájás, fáradtság, szédülés, hányinger, szívdobogás, súlygyarapodás, ingerlékenység, szorongás, memóriazavar, homályos látás, ájulás, ízületi fájdalmak, depresszió, meddőség, halláscsökkenés és így tovább. Az aszpartám fogyasztást a következő betegségekkel is kapcsolatba hozták már: agydaganatok, MS (Multiple Sclerosis), epilepszia, Graves-kór, krónikus fáradtság, Alzheimer-kór, cukorbetegség, mentális fejlődészavar és tuberkulózis. Az aszpartámot be is tiltották már egyszer Amerika történelmében, aztán megint legális lett- ennek procedúrája elég gyanús módon zajlott.

E338– Ortofoszforsav. Bőr és szem-irritációt okoz. Ezt a savat alkalmazzák a foszforsav sói: ammónia, nátrium-, kalcium-, alumínium-és a filmszalagok szintéziséhez. Használják még tűzálló anyagok, kerámia, üveg, műtrágya, szintetikus mosószerek, gyógyszerek, fémek, valamint a textil-és az olaj iparágakban. Ismeretes, hogy ortofoszforsav zavarja a kalcium és a vas felszívódását a szervezetben, amely a csontok gyengüléséhez és csontritkuláshoz vezet. Egyéb mellékhatások: szomjúság(!) és bőrkiütések.

E330 – citromsav. Széles körben használják a gyógyszer-és az élelmiszeriparban. A citromsav sóit (citrátok) az élelmiszeriparban például savak, tartósítószerek, stabilizátorok készítésére használják, orvosi területen pedig a vér tartósítására.

Aromák– ismeretlen eredetű aromás élelmiszer adalékanyagok.

E211 – nátrium-benzoát. Néhány élelmiszer-ipari termékben anti-bakteriális és antifungális jellemzőit használják ki. Gyakran lekvárok, gyümölcslevek és gyümölcsjoghurt adalékanyaga is. Nem ajánlott az asztmások számára, és olyan embereknek, akik érzékenyek az aszpirinre. Egy, a Sheffield Egyetemen Nagy-Britanniában készült tanulmány alapján: a vegyület jelentős károkat okoz a DNS-ben. A kutatók szerint a nátrium-benzoát, amely a tartosítószerek aktiv komponense nem károsítja a DNS-t, de inaktiválja azt. Ez cirrhosist és degeneratív betegségeket, pl: Parkinson-kórt okozhat. Befőtt készítők figyelem! A nyárutói befőttek készítéséhez nem ajánlom a nátrium-benzoát használatát!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések