A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezért foglalták el Marciék, Zsidai budai éttermét – Bemutatjuk milyen szégyenletes dolgot tettek Zsidaiék az épülettel, leleplezzük a korrupciót

Mi sem bizonyítja jobban egy alapos felújítás és a lakberendezők munkájának erejét, mint egy ilyen fotósorozat. Egy budapesti lakást láthatsz a felső képen, amelyből a legtöbben talán nem sokat néznének ki: az omladozó falak és a múlt századból visszamaradt parketta mellett már csak hab a tortán a nyílászárók minősége és a megmaradt bútorok megjelenése…
De mégis mit tud kihozni egy profi csapat és egy vállalkozó szellemű befektető, akit zseniális képzelőerővel és stílusérzékkel áldott meg a sors? Cikkünkből kiderül!

Egy lelakott, régi fogadó a Budai Várnegyedben… avagy miből lesz a cserebogár?


1696-ban a Budai Várnegyed egyik patinás utcájában nyitotta meg kapuit egy kis fogadó. A már ebben az időben is kiemelkedő látványosságokban gazdag helyszín vonzotta a látogatókat, így hamar közkedvelt hellyé vált. Az ide érkezőknek már ekkor lehetőségük volt éjszakára megszállni az emeleten található szobákban. Bár a folyamatos támadásokat ez az épület sem tudta kivédeni, a Nöpauer Máté építőmester –akinek nevéhez többek között a Szent Anna-templom és a Szent Flórián Kápolna megépítése is fűződik – által épített fogadó középkori alapjai megmaradtak.

Az épület mai formáját a 19. század végén nyerte el, ám a második világháború nyomott hagyott rajta is. Omladozó, dohos falak, lelakott szobák, s mindez a főváros egyik legcsodálatosabb helyszínén, a Budai Várnegyedben. Ez a lehetőségekben gazdag, csodálatos adottságokkal rendelkező épület évekig ilyen állapotban állt kihasználatlanul.

Egy beruházás kapcsán az épület lehetőségeit meglátva a Zsidai Csoport tett szert a lepukkant épületre, és indította el az „újjászületés” útján. A jogi kérdések mellett természetesen hosszas tervezés előzte meg a hatalmas átalakulást, ám a végeredményt látva elmondhatjuk, hogy nagyon is megérte. Egy olyan átalakulást láthatunk ezeken a fotókon, amely mindenki számára bebizonyítja: nincs lehetetlen!

A felújítások végeztével az épület visszakapta eredeti funkcióját is: a századforduló előtt fogadóként üzemelt amelyhez egy kis vendéglő is tartozott, és megújult formában ugyan, de ugyanezen felállásban várja ma is vendégeit a Pest-Buda Hotel & Bisztró a Budai Várnegyedben, a Fortuna utcában.

Az épület a háború után évekig kihasználatlanul állt, és állapota csak romlott és romlott. Azonban Zsidai Roy meglátott az omladozó falak és a szuvasodott fagerendák között valamit, amit addig senki: szándéka és a lehetőségek pedig találkoztak, és így született meg a ma is üzemelő Pest-Buda Hotel & Bisztró.

A múltban kocsma és fogadó, most vendéglő és hotel


A középkori alapokon nyugvó elhagyatott épület nem is kerülhetett volna jobb kezekbe. Nem is volt kérdés a Zsidai család számára, hogy az építmény az eredeti rendeltetésének megfelelően vendéglő- és hotelként nyíljon újra. Céljuk egy olyan különleges hely létrehozása volt, amely hűen tükrözi annak történelmi gyökereit, mindemellett modern és minden igényt kielégít. Az eredmény pedig minden várakozást felülmúlt. A robosztus fagerendák végre ismét régi fényükben tündökölnek, az illatos szobákhoz pedig egy csodálatos csigalépcső vezet minket.

Érdemes megnézni az ilyen volt – ilyen lett képeket




Forrás...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések