Hirdessen itt

Ausztria meglépi! Olyat tesznak a migránsokkal, amit még Magyarország sem mert

Nyomkövetési céllal hozzáférés a menekültek mobiltelefonján található adatokhoz, orvosi vizsgálat a magukat kiskorúnak valló migránsoknál a valódi koruk megállapítása érdekében.
Herbert Kickl szabadságpárti osztrák belügyminiszter szerdán kifogásolta, hogy magas a bűnözési ráta a menekültek körében, és a bécsi kormány szigorúbb fellépését ígérte az ügyben.

Kickl a 2016-os évre vonatkozó biztonsági jelentést ismertetve a kormányülés előtt elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított külföldiek aránya 13 százalékkal emelkedett az előző évben. Kifejezetten nagy volt köztük a menedékkérők száma – tette hozzá. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa azt nem tudta megmondani, hogy pontosan hány ilyen bűnelkövetőt ítéltek el.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a kormány a fejleményekre „nagyon, nagyon szigorú bevándorlási politikával” válaszolhat.

Kickl a korábbiakhoz hasonlóan most is szót emelt a menekültügyi eljárás, valamint az elutasított menedékkérők kitoloncolásának felgyorsítása mellett. A belügyminiszter egyúttal leszögezte: fenn kell tartani a lehetőséget, hogy a hatóságok nyomkövetési céllal hozzáférhessenek a menekültek mobiltelefonján található adatokhoz.

A politikus kilátásba helyezte, hogy a menedékkérők a jövőben nem vonhatnák ki magukat a koruk megállapítása érdekében elvégzett vizsgálat alól.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések