A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az én Rákóczi túrósom! Még csak most vettem ki a sütőből, máris sorban áll érte a család

Az egyik legfinomabb süti! Mutatós, ínycsiklandó és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:


a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgja
a töltelékhez:
50 dkg túró
8 dkg cukor
5 dkg búzadara
4 tojássárgája
1 citrom héja (belereszelve)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük bő fél órára pihenni.

Ezután fél cm vastagra nyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük (tűpróba).

A sütőből kivett meleg tésztát meleg lekvárral megkenjük, majd jöhet rá az túrós töltelék.

Visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre (túrónak keménynek kell lennie!).

Amíg a sütőben van a 7 tojásfehérjét a 12dkg porcukorral keményre verjük, majd nyomózsákba tesszük.

A maradék lekvárt egy másik nyomózsákba tesszük.

Ha a tészta elkészült (a túró kemény lett a tetején), kivesszük a sütőből, és rázsokat nyomunk rá a tojásfehérje habból, a lyukakat pedig lekvárral töltjük meg.

Ismét visszatesszük a sütőbe, de csak felül sütésre állítjuk. Kb. 3 perc és kész.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések