Az egyik legfinomabb süti! Mutatós, ínycsiklandó és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgja
a töltelékhez:
50 dkg túró
8 dkg cukor
5 dkg búzadara
4 tojássárgája
1 citrom héja (belereszelve)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük bő fél órára pihenni.
Ezután fél cm vastagra nyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük (tűpróba).
A sütőből kivett meleg tésztát meleg lekvárral megkenjük, majd jöhet rá az túrós töltelék.
Visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre (túrónak keménynek kell lennie!).
Amíg a sütőben van a 7 tojásfehérjét a 12dkg porcukorral keményre verjük, majd nyomózsákba tesszük.
A maradék lekvárt egy másik nyomózsákba tesszük.
Ha a tészta elkészült (a túró kemény lett a tetején), kivesszük a sütőből, és rázsokat nyomunk rá a tojásfehérje habból, a lyukakat pedig lekvárral töltjük meg.
Ismét visszatesszük a sütőbe, de csak felül sütésre állítjuk. Kb. 3 perc és kész.
0 Megjegyzések