A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csa­ta­térré vál­to­zott Pá­rizs, már ha­lot­tak is van­nak

Szombaton két rivális csoport közel 30 tagja csapott össze a Bastille közelében. A 13-18 évesek verekedése egy halálos áldozatot is követelt, egy 15 éves fiút késeltek halálra. 
Múlt novemberben egy hasonló összecsapás egy 18 éves fiú életébe került, őt lelőtték. A mostani incidens kiváltó oka még mindig rejtély, de a hatóságok szerint egy lány miatt robbanhatott ki a vita. Az ilyen konfliktusok pedig egyre többször jelennek meg Párizs utcáin.

A rendőrség szerint a főváros 18., 19., 20. és 12. kerületében a fiatalkorú bűnbandák hosszú múlttal bírnak, de már a vagyonosabb 13., 14. és 17. kerületben is egyre több tinédzser verődik csapatokba, és tevékenységük nem kifejezetten békés. A rendőrök szerint 2009 óta közel 40 banda jött létre, őket próbálják is megfigyelni, hogy megakadályozhassák a vérengzést, de az egységek e nélkül is eléggé túlterheltek.

Ráadásul a hatóságok szerint a bandázás már nem korlátozódik a szegényebb, rossz körülmények között, elhanyagoló szülők mellett felnövő gyerekekre, egyre több középosztálybeli család sarja is az utcára vonul. A hatóságok egyre kevésbé tudják megfékezni az utcai bandákat, akiktől rettegnek a francia polgárok.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Nagy Zoltán üzenete…
Várható volt.És
nem ez a gyilkosság volt az utolsó.Úgy érzem,már elkezdődött a háború!Hány embernek kell még meghalnia.Nem ebredezik Európa?