A tésztája könnyű, és nem szívja magába az olajat. Porcukorral, lekvárral abbahagyhatatlan.
Hozzávalók:
50 dkg túró
25 dkg liszt
2 db tojás
fél csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
reszelt citrom héj
csipet só
1 evőkanál rum
Elkészítes:
A túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.
Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a rumot, az egész tojásokat, majd kanállal keverjük össze.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Ha túl lágy lenne a tészta, akkor egy pici lisztet, ha túl keménym akkor egy pici tejfölt keverjünk hozzá!)
Ezután a tésztából formázzunk diónyi golyókat. Ha minden golyó előtt picit belisztezzük a tenyerünket, nem ragad rá a tészta.)
Közben egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd forrósítsuk fel.
Amikor már kellőn felforrósodott az olaj, óvatosan helyezzük bele a tésztagolyókat, majd pár perc alatt süssük szép aranybarnára a fánkokat. (Sütés közben többször fordítsuk át, hogy szép egyenletesen süljön.)
Ezután szedjük ki a zsiradékból a megsült fánkokat, majd helyezzük papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
0 Megjegyzések