A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkezdődött a szezon! Itt a nagyi féle csörögefánk

Kezdő konyhatündéreknek is sikerül.

Hozzávalók (kb. 30 db fánkhoz):


25 dkg liszt
1,5 dl tejföl
2 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 db tojássárga
csipet só
kb. 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:


A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a porcukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojássárgákat, majd dolgozzuk, gyúrjuk össze, hogy egy sima tésztát kapjunk.

Ezután csomagoljuk be egy fóliába, majd tegyük be a hűtőbe egy fél órára.

Amikor a tészta már kellően lehűlt, vegyük ki a hűtőből, majd egy lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra.

Ezután derelyevágóval vagy késsel vágjuk fel rombusz alakúra a kinyújtott tésztát, és ejtsünk a közepén egy hosszanti bemetszést, majd a tészta egyik sarkát húzzuk át rajta.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzünk bele pár darab tésztát és mindkét oldalát süssük szép pirosra. (Közepes lángon süssük, hogy a tészta kellően átsüljön, de ne száradjon ki!)

A megsült fánkokat alaposan csepegtessük le, majd helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

A meleg fánkokat ízlés szerint szórjuk meg vaníliás porcukorral, majd lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések