A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így lehetne megoldani az európai bevándorlási problémáját véglegesen

A bevándorláskutató intézet egy megdöbbentően logikus és ésszerű megoldással állt elő. Európán kívül el kell hitetni, hogy nem érdemes ide jönnie a bevándorlóknak!
A bevándorlás, egyesek szerint pedig bevándoroltatás még most is zajlik, ezekben a percekben is rengeteg ember áramlik be a Távol-Keletről vagy épp Afrika felől az EU határain belülre.

Érdekes módon a bevándorlást a brüsszeli politikusok közül szinte senki sem akarja felszámolni vagy megoldani, mindenki csak az úgynevezett” tüneti” kezelésben gondolkodik.

A bevándorláskutató intézet azonban kiállt a nyilvánosság elé, és tiszta vizet öntve a pohárba elmondta, mi jelenthetne végleges és egységes megoldást a problémára. Szerintük a bevándorlók visszaküldése nem egy járható út, és nem kellőképpen hatékony egyik ország számára sem. Ez ugyanis pusztán a már Európába érkezettek helyzetét hivatott kezelni, de az érkezés korlátozásához nem járul hozzá.

A hatékony visszaküldési stratégiát ki kell egészíteni a bevándorlókban és a bevándorlást fontolgatókban élő “hamis Európa-kép” megváltoztatásával. Azaz a visszaküldötteknek kell mesélniük arról, hogy Európába már nem érdemes elindulni. Ebben a legnagyobb bakot Angela Merkel lőtte a WIlkommenskulturral. Nyílt meghívólevél volt ez, mely azt ígérte, hogy az egzisztenciális problémákra a kivándorlással megoldást lehet találni Németországban, pedig nem így volt.

Az intézet értékelése szerint a migrációs vágy egy sajátos vagy “tömegpszichózis” a kibocsátó országok állampolgárainál. A migráció ezen országokban nem személyes, hanem családi projekt, így az elsőként szerencsét próbáló családtag sikere vagy kudarca az őt ebben támogató, figyelemmel kísérő közösség további terveit is meghatározza. Ebből következik, hogy egy ilyen közegben az illegális migráció csökkentésében fontos szerep juthat egy hatékony visszaküldési stratégiának.

Az intézet szerint nem szabad elzárkózni attól, hogy tömegesen, százával vagy ezrével küldjenek haza az egyes országok bevándorlókat. Ez ugyanis szintén azt a hírt terjesztené el a bevándorlóországok között, hogy már abszolút nem érdemes elindulni.

A visszaküldésnek humánus és egzisztenciális okokból is minél korábban kell megtörténnie, amikor a migránsnak “még nincs tudomása más, kedvezőbb lehetőségekről, nem alakított ki szociális hálót.

A legelső lépés szerintük az lenne, hogy a tömeges bevándorlást eleve elvi szinten utasítsák el az EU vezetői és az országok. Egyelőre azonban még ebben sincs egységes konszenzus, hiszen a Schulz és Juncker félék valamilyen őrült módon a mai napig támogatják ezt a multikulturális pokolt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések