A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes tejszelet villámgyorsan, sütés nélkül! Ez mámorító

Ha nincs kedved sütni, de finom nasira vágyz, mindenképpen próbáld ki! Duplán krémes és nagyon csokis!

Hozzávalók:


1 csomag kakaós piskótalap (4 lap)
1 liter tej
100 g étkezési keményítő
4 evőkanál cukor
150 g fehér csokoládé
250 g vaj
a csokis krémhez:
200 g tejcsokoládé
5 evőkanál tej
3 evőkanál cukor
150 g vaj

Elkészítése:


Ne ne kapcsold be a sütőt, most nem lesz rá szükséged. A keményítőt keverd össze a 4 evőkanál cukorral és adj hozzá egy bögre tejet, folyamatosan kevergesd, hogy sima legyen. A maradék tejet melegítsd fel és tedd bele a kockára tördelt csokoládét, amikor elkezd forrni, vedd le kis lángra és öntsd hozzá a keményítős tejet, kevergesd folyamatosan, hogy le ne égjen. Szobahőmérsékleten hagyd hűlni. A vajat a maradék cukorral kavard krémesre. Mikor a főtt krém kihűlt, kanalanként add hozzá és jól kavard össze.

A csokikrémhez minden hozzávalót tégy egy tálba és gőz fölött olvaszd fel. Kavargasd, amíg krémes lesz és hagyd kihűlni. Amikor már hideg, alaposan kavard újra össze.

Összerakjuk a süteményt. Egy piskótalap, egy réteg tejes krém, egy réteg csokoládés krém és ezt megismételjük négyszer.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések