A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megszólalt a kormány az 1300 befogadott migráns kapcsán

Tavaly 1291 személy részesült nemzetközi védelemben Magyarországon – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
A tájékoztatás szerint a magyar államot a Genfi egyezmény kötelezi arra, hogy védelmet adjon azoknak, akinek veszélyben forog az élete. A kormány által vitatott 2015-ös európai tanácsi kvótadöntés értelmében Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene átvennie Olaszországtól és Görögországtól.

“A nemzetközi védelemben részesülők száma nyilvános adat,ami a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján megtalálható. 2015-ben 508, míg 2016-ban 432, 2017-ben 1291 és 2018-ban eddig 37 személy nemzetközi védelemben részesítéséről döntöttek a magyar hatóságok.

A nemzetközi védelemben részesítettek 90%-a Magyarországon nem létesített lakcímet, hanem kihasználva a schengeni övezeten belüli szabad mozgás lehetőségét, a kiállított okmányokkal elhagyta Magyarország területét. A menekültügyi hatóság által fenntartott menedékkérők vagy védelemben részesített személyek elhelyezésére szolgáló nyitott és zárt intézményekben összesen jelenleg 490 fő tartózkodik” – közölték.

Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár a napokban egy máltai lapnak nyilatkozva ugyanilyen számú menekült befogadásáról beszélt, amit Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője is megerősített. Ellenzéki politikusok emiatt a kormánytól várták annak tisztázását, hogy Magyarország valóban befogadott-e titokban menekülteket.

Ha már itt vagy ezt is elolvashatod

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések