A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Népszavazás Székelyföld és Magyarország egyesüléséről?

Megszavazta a Romániával való egyesülést egy, Moldova Köztársaság északi részén található község a történelmi hagyományok miatt.
A Krónika beszámolója szerint egyesüléspárti Acţiunea 2012 mozgalomra hivatkozva arról számolt be, hogy Parcova község polgármestere és önkormányzati képviselői „a történelmi és nemzeti jog” alapján „az anyaországgal, Romániával” való egyesülésről döntöttek.

Cseréljünk ki néhány szót a fenti bekezdésben, és mindjárt sokkal érdekesebb lesz ez a hír!

Székelyudvarhely polgármestere és önkormányzati képviselői „a történelmi és nemzeti jog” alapján „az anyaországgal, Magyarországgal” való egyesülésről döntöttek.

Így mindjárt jobban hangzik, ugye?

Ne szégyelljünk példát venni a románokról (moldávokról), és tartsunk minél több ilyen népszavazást. Persze gyakorlati következménye vélhetően nem lesz a parcovai népszavazásnak, de jobb, ha a románok is tudják: ha nekik lehet, akkor nekünk is!

A moldáv példa alapján tulajdonképpen még népszavazás sem kell, csupán a székely megyék képviselő testületének kell megszavazni az anyaországhoz való csatlakozást

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések