Amilyen gyorsan összedobod, olyan hamar elfogy a tányérról.
Hozzávalók:
6 db tojás
8 evőkanál liszt
9 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1 csipet só
0,5 dl napraforgó olaj
fél csomag sütőpor
a krémhez:
6 dl tej
5 púpozott ek. búzadara
7,5 dkg porcukor
7,5 dkg cukor (kristály)
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
(a tepsi mérete: 20x36cm)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sót, és a kakaóport.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük a maradék cukorral, majd óvatosan a tojássárgás krémhez keverjük, végül apránként hozzűáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Finoman összekeverjük az egészet.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
A krémhez a tejet a kristálycukorral és a búzadarával felforraljuk, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve kihűtjük.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és a KIHŰLT grízes krémmel össze keverjük.
A krém felét a lapok közé, a másik felét pedig a tészta tetejére kenjük, végül kakaóporral szórjuk meg a tetejét.
Felszeletelés előtt legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
0 Megjegyzések