A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Repülővel érkező migránsok: meglepő dolgot találtak a gép szétszedése közben

A repülőgép személyzete elmenekült, de a migránsokat elfogták.
Még most is dolgoznak a hatóságok Kállósemjén közelében, egy szántón landolt repülőgép körül. A repülőt szétszedik, a Blikk információi szerint a munka csütörtök délutánig fog tartani.

Az érintett gép az, amellyel több migráns érkezett kedden az országba. A gép szétszedése közben kiderült, hogy az AN-2-es 1993-tól az ukrán állami légitársaságé volt. 2011 áprilisában már hiányosak voltak az adatok, abban az időben nem szerepelt a hivatalos iratokban, hogy ki a gazdája. Annyi biztos, hogy 2015-től magántulajdonban van a repülő.

Arra az újságírói felvetésre, miszerint a gép valószínűleg már nem első alkalommal landolt a környéken, a szóvivő azt mondta, vizsgálják, hogy a gép korábban beléphetett-e az ország légterébe.
Az MTI információi szerint a repülőgép landolás után valószínűleg elakadhatott a szántásban, ezért nem tudott ismét felszállni, a gépet így elhagyta a személyzet és valamennyi utas.


Egy szabadnapos rendőr vette észre Kállósemjén felett jókora, alacsonyan szálló repülőt. A rendőrök egy szántón elakadva találtak rá. A környéken vietnami és afgán migránsokat fogtak el, összesen 11 embert. A repülő személyzete elszökött, rájuk nagy erőkkel vadásznak a rendőrök.

A police.hu tájékoztatása szerint a repülő kelet felől érkezett, és az utasok közül egy afgán férfi kért menekültstátuszt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések