A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadták mennyi menekültet fogadott be 2015 óta Magyarország

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint 2015-ben 508, 2016-ban 432, 2017-ben 1291 és 2018-ban eddig 37 személy nemzetközi védelemben részesítéséről döntöttek a magyar hatóságok.
Mint írják, „Magyarország nem fogadja el a kvótát, de mindig is a törvények és a nemzetközi egyezmények betartásával jártunk el. A Genfi egyezmény kötelez minket arra, hogy akik nemzetközi védelemre jogosultak, azokat védelemben részesítsük”. Hozzáteszik: „a Genfi egyezmény szerint nemzetközi védelemre az jogosult, akinek élete veszélyben forog”.

A közlemény szerint a nemzetközi védelemben részesülők száma nyilvános adat, ami a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján megtalálható. 2015-ben 508, míg 2016-ban 432, 2017-ben 1291 és 2018-ban eddig 37 személy nemzetközi védelemben részesítéséről döntöttek a magyar hatóságok- közli a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Hozzátették azt is: „a nemzetközi védelemben részesítettek 90%-a Magyarországon nem létesített lakcímet, hanem kihasználva a schengeni övezeten belüli szabad mozgás lehetőségét, a kiállított okmányokkal elhagyta Magyarország területét. A menekültügyi hatóság által fenntartott menedékkérők vagy védelemben részesített személyek elhelyezésére szolgáló nyitott és zárt intézményekben összesen jelenleg 490 fő tartózkodik”.

Ha már itt vagy ezt is elolvashatod

Mi folyik Németországban? Rendőröket vernek a migránsok, de nem ez a megdöbbentő!

Most de­rült ki: Ebben ha­zud­ha­tott VV Fanni fel­té­te­le­zett gyil­kosa

Ezért vesztettünk? Így csalták el a román bírók a kézi válogatott Spanyolország elleni meccsét?

Soros: Az EU összeomlik, Oroszország mindinkább jön fel

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések