A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ennyi volt? Megbuktak a német koalíciós tárgyalások és ezzel Merkel is!?

Az Angela Merkel vezette CSU/CDU pártszövetséggel nagykoalícióra készülő szociáldemokrata (SPD) párt berlini szervezetének tagjai leszavazták az együttműködés lehetőségét, ezzel pedig veszélybe kerülhet a koalíciós megállapodás.
Múlt hét pénteken érkezett a hír, hogy Angela Merkel CSU/CDU-jának és Martin Schulz SPD-jének sikerült áttörést elérnie a koalíciós tárgyalásokban, így reális lehetőséggé vált egy újabb nagykoalíciós kormány. Persze már akkor is tudni lehetett, hogy mindkét párton belül vannak ellenzői az együttműködésnek, így a végső siker egyáltalán nem volt garantált.

Most úgy tűnik, hogy egyre nagyobb veszélyben van a megállapodás, az SPD párt berlini szervezete ugyanis leszavazta az együttműködést Merkelékkel, és felszólította a többi helyi szervezetet, hogy tegyenek hasonlóképp.

Ezzel még nem hiúsult meg a nagykoalíció lehetősége, a január 21-i SPD-kongresszusba ugyanis mindössze a 600- ból 23 főt delegál a berlini szervezet, ami eltörpül például az Észak-Rajna-Vesztfália tartományból érkező 144 képviselőhöz képest. Mindenesetre a fővárosi szervezet állásfoglalása tovább erősíti a bizonytalanságot, hiszen két nappal ezelőtt Szász-Anhalt tartományban is leszavazták a helyi SPD-sek az együttműködés lehetőségét.

Ha már itt vagy ezt is elolvashatod

Kiadták mennyi menekültet fogadott be 2015 óta Magyarország

Mi folyik Németországban? Rendőröket vernek a migránsok, de nem ez a megdöbbentő!

Most de­rült ki: Ebben ha­zud­ha­tott VV Fanni fel­té­te­le­zett gyil­kosa

Ezért vesztettünk? Így csalták el a román bírók a kézi válogatott Spanyolország elleni meccsét?

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések