A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ez a hajó elment! Szabadulnának a haszontalan migránsoktól a németek, de nem tudnak

Majdnem minden második bevándorló sikeresen élt panasszal a menedékjog iránti kérelmének elutasítása miatt Németországban.
A Süddeutche Zeitung című német baloldali napilap beszámolója szerint a tavalyi évben az érintett migránsok mintegy 44 százaléka sikerrel járt a közigazgatási bíróságok előtt a menedékkérelmük vonatkozásában, így sok esetben hiába dönt annak elutasításáról a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal (Bamf), amely egyébként rendszeresen fellebbez az ítéletek ellen.

A sikeres panasszal élő migránsok körében különösen magas a szíriaiak aránya a maguk 69 százalékával, akiket az afgánok követnek 61 százalékos aránnyal.

Ennél lényegesebben rosszabb eséllyel indulnak az Észak-Afrikából származó bevándorlók. A bírósági ügyek 12 és 10 százaléka azonban így is a panasszal élő marokkóiaknak és algériaiaknak kedveznek.

További érdekes információ, hogy a Bamf 2017-ben hozott határozatai ellen benyújtott panaszok száma a korábbi évhez képest megkétszereződtek – köszönhetően a bevándorláspárti jogvédő szervezetek áldásosnak aligha mondható tevékenységének.

A menekültstátusz megszerzése különösen fontos a migránsok számára a családegyesítés érdekében, melyet egy 2016-ban hozott döntés értelmében 2018. március végéig függesztettek fel.

Ha már itt vagy ezt is elolvashatod

Robbanás Belgiumban: holttesteket találtak a romok alatt

Ennyi volt? Megbuktak a német koalíciós tárgyalások és ezzel Merkel is!?

Kiadták mennyi menekültet fogadott be 2015 óta Magyarország

Mi folyik Németországban? Rendőröket vernek a migránsok, de nem ez a megdöbbentő!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések